Fill 4
Peter Tans & Luc Vanhees

CEO & Operations Director

“Met Provan richten we ons op totaalprojecten- en oplossingen in de metaalindustrie. Door onze alles-in-één-aanpak, is het voor onze klanten mogelijk om zich volledig te focussen op hun core business. Bovendien zorgde onze specialisatie in complexe, periodieke productie-uitbesteding in kleine batches ervoor dat we konden uitgroeien tot een kwaliteitsleverancier met een steeds toenemend netwerk van klanten-partners. Met twee Factory of the Future-titels (in 2015 en 2018) als bewijs.”

Luc Vanhees (Operations Director): “Binnen de wereld van de toeleveranciers onderscheidt Provan zich met kleinere series met een grote variatie én korte doorlooptijden. Deze kwaliteiten danken we aan een unieke productiestrategie, Quick Response Manufacturing – of QRM, in het kort.”

Peter: “Het was via Sirris dat we voor het eerste in contact kwamen met QRM en sinds 2012 passen we de methode met succes toe. Meer en meer klanten zijn overtuigd van de voordelen die het QRM-proces met zich meebrengt. Logisch, want door in te zetten op een volledig digitale uitrol van de QRM-filosofie doorheen de volledige productie, worden niet alleen de interne voorraden, maar ook de doorlooptijden voor de klant drastisch verlaagd. We leggen daarbij de focus op tijd in plaats van op kosten, met een globale verlaging van de Total Cost of Ownership als gevolg. Het werd al snel duidelijk dat niet alleen wij, maar ook onze klanten en partners klaar waren voor een nieuwe manier van werken. In 2012 waren wij nog pioniers in België, maar de flexibiliteit, snelheid en personalisatie die QRM toelaat is intussen echt de nieuwe norm.”

Luc: “Op enkele jaren tijd zit de QRM-filosofie zo erg verweven in ons bedrijf, dat het voor een totale omwenteling heeft gezorgd. Dat kon omdat de samenwerking met Sirris vanaf de start heel intensief was. Onze goeie relatie uit zich dan ook niet alleen in de QRM-aanpak als resultaat, maar eveneens in de verstandhouding onderling. De samenwerking blijft duren, we hebben regelmatig meetings en we organiseren samen QRM-dagen voor onze klanten. Daarbij voelt het alsof de medewerkers van Sirris gewoon deel uitmaken van ons team."

“Je omringen met onafhankelijke experten is een waardevolle tip die wij aan concullega’s meegeven.”
\
Discovery Date