Fill 4
Peter Van Hoecke

CEO

Lid zijn van een lerend netwerk, Peter Van Hoecke getuigt graag over de meerwaarde ervan!


Van Hoecke is al enkele jaren lid van Future Furniture, een lerend netwerk waarin gelijkgezinde bedrijven uit de meubelwaardeketen de uitdagingen van de toekomst met beide handen vastgrijpen. We vroegen aan CEO Peter Van Hoecke waarom Van Hoecke lid werd en wat niet alleen voor hen maar ook voor de rest van de sector de meerwaarde is van zo’n lerend netwerk.

“Peter, waarom besloten jullie lid te worden van Future Furniture?”

Ik ben er van overtuigd dat innovatie een belangrijk onderdeel is van een hedendaagse bedrijfsstrategie. Als toeleverancier spelen we een belangrijke rol in de meubelwaardeketen. We bevinden ons echter ook in een gesatureerde markt. Het is dus van groot belang dat we aantrekkelijk zijn én blijven voor onze klanten. Het lerend netwerk Future Furniture bezorgt ons hiervoor de nodige inspiratie: hoe kunnen we klanten verrassen met nieuwe ontwikkelingen, technologieën en innovaties, hoe blijven we steeds voorop? Het is mede dankzij ons lidmaatschap dat we blijvend innovatief ondernemen, de concurrentie steeds voorop zijn en op die manier verder kunnen groeien.

Het is mede dankzij ons lidmaatschap dat we blijvend innovatief ondernemen, de concurrentie voorop zijn en steeds verder kunnen groeien!

“Wat haalt Van Hoecke uit zo’n lerend netwerk?”

Ten eerste leer je mensen/leden kennen die niet per se jouw gelijken zijn, maar wel actief zijn binnen dezelfde sector. Je legt nieuwe contacten en je wisselt gedachten uit met branchegenoten. Concrete samenwerkingen zijn dus nooit ver weg.

Ten tweede werken de sessies altijd heel inspirerend: je bezoekt een bedrijf, je ontmoet externe sprekers, je neemt deel aan een brainstormsessie,… een heel uitgebalanceerd programma dat je nieuwe inzichten geeft. Je weet nooit tot wat dat dan weer kan leiden, toch?

Ten derde is er het informele moment, tijdens een hapje en een drankje leer je de andere leden op een andere manier kennen, dat zorgt niet alleen voor een bepaalde dynamiek, het leidt ook tot nieuwe ideeën, ideaal toch?

“Wat is de meerwaarde van Future Furniture voor de sector?

Ik zeg altijd: “Eén van onze grootste bedreigingen is in de val trappen van competence blindness.” Net door het samenbrengen van al die verschillende leden met elk hun specifieke activiteiten zorg je ervoor dat je niet in die valt trapt. We blijven net alert door onze deelname aan het netwerk en het helpt ons strategisch de juiste richting te geven. Het netwerk bereidt ons voor op de toekomst en houdt ons scherp. Het spaart ons trouwens ook kosten uit, want hoe beter je bent voorbereid op de toekomst, hoe efficiënter je investeert en op lange termijn dus ook extra kosten kan vermijden.

Eén van onze grootste bedreigingen is in de val trappen van competence blindness. Door lid te zijn van een lerend netwerk zoals Future Furniture zal dat niet snel gebeuren!

Van Hoecke werd in 2022 voor de derde keer uitgeroepen tot Factory of the Future. Dit is een award die sinds 2015 jaarlijks wordt uitgereikt aan de meestbelovende technologisch ondersteunde, toekomstgerichte in België gevestigde bedrijven uit de maakindustrie. Benieuwd welk bedrijf de award dit jaar binnen haalt? Neem dan deel aan de 10e editie van de Factory of the Future awards op 08/02/2024, inschrijven kan hier!

Future Furniture is een lerend netwerk voor ondernemingen uit de meubelwaardeketen en wordt georganiseerd door Innovader WOOD.BE. Actuele thema’s als duurzaamheid en circulaire economie staan er centraal. Dit initiatief kadert binnen het Industrie Partnerschap en wordt gesteund door VLAIO.

\
Discovery Date