Fill 4
Christel Heymans

Manager

Christel Heymans (Manager Otium Care): “Otium Care vormt sinds 2010 het antwoord van de Mecam Group op de groeiende maatschappelijke nood aan zorgmeubilair. Toen liet de hypothecaire crisis in Nederland - en het grotendeels wegvallen van de Nederlandse markt - ons nadenken over nog onontgonnen markten. Al snel kwamen we uit op de zorgsector. Met onze ervaring in slim design, bleek deze uitdaging Mecam op het lijf geschreven. En een uitdaging is het zeker! Gewone zetels worden immers niet 24/7 gebruikt, zoals dat in de zorgsector vaak wel het geval is en afhankelijk van de toestand van de gebruiker(s) zijn er ook specifieke behoeften.

Aanvankelijk was het het totale gebrek aan normering voor zorgmeubilair dat ons bij WOOD.BE bracht. De prenormatieve studie Caresit gaf hier een antwoord op. Maar met de tijd kwamen er nieuwe noden bovendrijven, zoals het testen van ons zitmeubilair in extreme omstandigheden in plaats van enkel op duurzaamheid, sterkte en stabiliteit voor ‘gewoon’ gebruik. Mensen die bijvoorbeeld aan dwangmatige bewegingen lijden, brengen een hele nieuwe set van uitdagingen met zich mee.

Daarom test WOOD.BE onze zetels op extreme krab-, wrijf- en trekbestendigheid, voor we ze op de markt brengen. Ook de kwaliteit van het hout is daarbij van belang. WOOD.BE zocht voor ons uit of elzen-, beuken- of eikenhout even sterk zijn en staat naast al deze testen ook in voor de normering en certificering van onze producten. Met hen samenwerken is gelukkig heel intuïtief.


“Ze komen telkens met pasklare oplossingen en ondanks de complexe materie, slaagt WOOD.BE erin om verstaanbaar te communiceren, ook tegen niet-ingenieurs.”

Al die aanpassingen doen we uiteraard zonder aan comfort of esthetiek in te boeten. Intussen zijn we meester geworden in verborgen vakjes, gleufjes en bevestigingsmethoden die plaats bieden aan bloeddrukmeters, zuurstofflessen of een eettablet en die niets afdoen aan het design van de zetel. We gaan bovendien ook heel ver in maatwerk. Want waarom zouden senioren of mensen met een beperking niet in de zetel van hun dromen mogen zitten? We willen hen ook de kans geven om met hun hart te kunnen kiezen, in plaats van alleen met hun hoofd.”

\
Discovery Date